Implementatie van hreflang tags: Een gids voor meertalige SEO

Leer hoe je hreflang tags kunt implementeren voor een meertalige website en zorg voor een naadloze gebruikerservaring voor al je bezoekers.

Wat zijn hreflang tags en waarom zijn ze cruciaal?

Hreflang tags zijn kleine stukjes code die je aan je website toevoegt om zoekmachines zoals Google te laten weten welke taal je gebruikt op een bepaalde pagina. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines de juiste taalversie van je pagina aan gebruikers kunnen presenteren, afhankelijk van hun locatie of taalinstellingen. Door dit correct te doen, kun je dubbele content problemen voorkomen en zorgen voor een betere gebruikerservaring. Zonder hreflang tags loop je het risico dat gebruikers content in de verkeerde taal te zien krijgen, wat kan leiden tot verwarring en een hoger bouncepercentage.

Hoe hreflang tags correct te implementeren

Een correcte implementatie van hreflang tags is essentieel voor het succes van je meertalige website. Het begint allemaal met het identificeren van de verschillende taalversies van je pagina's en het toewijzen van de juiste taal- en landcodes. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat elke pagina naar alle andere taalversies van die pagina linkt, zodat zoekmachines de relaties tussen de pagina's begrijpen. Fouten in de implementatie van hreflang tags kunnen leiden tot verkeerde versies van pagina's die aan gebruikers worden getoond of zelfs tot straffen van zoekmachines.

Veelgemaakte fouten en hoe deze te vermijden

Het implementeren van hreflang tags kan complex zijn, en het is gemakkelijk om fouten te maken. Een van de meest voorkomende fouten is het niet opnemen van een terugverwijzing naar de oorspronkelijke pagina. Andere veelvoorkomende fouten zijn het gebruik van onjuiste taal- of landcodes, het niet opnemen van alle taalversies op een pagina, of het hebben van tegenstrijdige hreflang tags. Het is essentieel om regelmatig je hreflang implementatie te controleren en eventuele fouten zo snel mogelijk te corrigeren.

Ben jij klaar voor véél meer klanten?

Bedrijfsinformatie

aPear V.O.F.
Reitscheweg 1
5232BX 's-Hertogenbosch
KvK-nummer: 92197965 BTW-id: NL865928642B01
Let op! Vernieuwd

Contactgegevens

hallo@apear.nl
085-482 482 2