20/4/2021

Branding & Webdesign

MR Fulfilment

Een nieuwe dienstverlener die webwinkels helpt in de verwerking van haar orders (A tot Z)

Bekijk het resultaat

MR Fulfilment (dat staat voor Martjin Rijnders - Fulfilment en niet voor Mister Fulfilment) is een nieuwe dienstverlenende organisatie in de e-commerce wereld. Deze vorm van dienstverlening speelt goed in op een langdurige trend, dat in een stroomversnelling is gekomen door de corona-ontwikkelingen, waarbij fysieke winkels steeds meer veranderen in online-webwinkels. Hoewel dit veel kosten scheelt voor de winkelhouder, blijft deze wel met 1 vraag over: hoe krijg ik mijn pakketjes bij mijn klanten? Een belangrijke vraag waar je als ondernemer eigenlijk niet teveel bij stil wil staan. Gelukkig biedt MR Fulfilment hier oplossnigen. Door de gehele back-end van het logistiek prcoes over te nemen (opslag, picken, packen, bezorgen) kan de webwinkel-houder zich blijven focussen op de eigen core-business.

De huisstijl

MR Fulfilment was tot contact met aPear nog een bierfiltje-idee. In een persoonlijk dialoog heeft aPear nagedacht met MR Fulfilment over een actieve marktpositionering met een bijbehorende communicatiestrategie. Daarnaast diende tevens het merk nog verder te worden vormgegeven. Om dit te realiseren hebben wij een nieuw logo en kleursamenstelling samengesteld voor deze organisatie. Doordat er sprake is van een start-up, met vanzelfsprekend behorend klein budget, volgt er wellicht in een later stadium een meer uitgewerkt merkstrategie.

De website

MR Fulfilment maakt onderscheid tussen verschillende klanten. Enerzijds zijn er klanten met een relatief hoge hoeveelheid orders per dag, ook wel de echt gevestigde webwinkels. Anderzijds helpt MR Fulfilment dropshippers in het beter faciliteren van het fulfilmentproces in eigen land. Als je niet bekend bent met dropshipping klinkt dit laatste een beetje gek, maar het komt op het volgende neer: Dropshipping is een wijze van internethandel waarin de verkopende organisatie zijn eigen voorraad niet hoeft te beheren. Bij het kopen van een artikel op de webwinkel, geeft de webshophouder een order aan de leverancier voor het sturen van het product naar de afnemer. Dit is een laag-risico voor de webshophouder omdat er in geen vorm investeringen zijn op voorhand. Echter, levertijden zijn hierdoor erg lang. Dit is een probleem dat MR Fulfilment oplost met haar dienstverlening. Onderscheid tussen deze 2 verschillende klanten zijn duidelijk apart gegenereerd in de website. Daarnaast is het laagdrempelig contact-opnemen een belangrijk onderdeel van het vergaren van nieuwe klanten via de website. Om dat te realiseren is er een whatsapp-intergratie gemaakt waarmee dit effectief kan worden gerealiseerd.