31/3/2021

Branding & Webdesign

Bureau Verkeersregelaar

Het innoveren van de merkidentiteit én de website van één van de grootste verkeersregelaarsorganisaties van Nederland.

Bekijk het resultaat

Bureau Verkeersregelaar Nederland is een betrouwbare organisatie die zich richt op het bevorderen van de bereikbaarheid én mobiliteit van een breed scala aan verschillende opdrachtgevers. Hoewel klein begonnen, heeft BVN een sterke groei doorgemaakt en mogen zij veel diverse overheidsinstanties én evenementenorganisaties tot hun opdrachtenportfolio rekenen. Een hoger niveau kwaliteit en een beter niveau van opdrachtgevers vraagt ook om bedrijfsuitingen die in deze context passen. Hierdoor is de vraag ontstaan naar een nieuwe huisstijl én een nieuwe website.

De huisstijl

Van origine heeft Bureau Verkeersregelaar één logo gebruikt. Dit logo is op diverse eigendommen van de organisatie gedrukt: voertuigen, kleding, pandbekleding, etc. Het was dan ook niet wenselijk als het logo zou veranderen. De context van de opdracht bevond zich meer in het volledig optimaliseren van de huisstijlkleuren, de visuele elementen én het communicatiemateriaal waarmee marketingactiviteiten worden uitgevoerd. In het vormgeven van de huisstijl zijn de volgende elementen samengesteld:

  • Huisstijl-richtlijnen
  • Visitekaartjes
  • Briefpapier
  • Mailhandtekeningen
  • Voorstel voor autobestickering

De website

Met de huisstijl in een nieuw en meer professioneel jasje, diende dit ook te worden doorgevoerd voor de website. De huidige website was gedateerd en converteerde niet (voldoende) in nieuwe leads of aanvragen. Daarnaast is het genereren van een meer professionele marktpositionering het vernieuwen van de website een erg belangrijk onderdeel. Voor het samenstellen van de website eerst door het team van BVN en aPear goed nagedacht over de invulling van de website. Er is een strategische basis gelegd aan de meetbare waarde die de website dient op te leveren voor BVN. Een belangrijk onderdeel hiervan is de mogelijkheid tot het eenvoudig en effecftief kunnen solliciteren: een primaire focus op vacatures. Hetgeen dat is gerealiseerd door middel van een opvallende button en een super-strak CMS waarmee de medewerkers deze database zelf kunnen onderhouden.